Zacapa Centenario XO - Rom de lux maturat in butoaie de coniac
Zacapa Centenario XO este un rom de exceptie, obtinut prin metoda „Sistema Solera”, dintr-un blend de romuri maturate intre 10 si 25 de ani. Maturarea are loc la altitudini inalte in Guatemala, in butoaie ce au gazduit anterior whisky american, sherry delicat, vinuri Pedro Ximenez si, in ultima etapa, coniac frantuzesc, oferindu-i o complexitate rara si o eleganta aparte.
Note de degustare:
- Miros: Arome complexe de stejar matur, caramel ars, nuci prajite, martipan si coaja de portocala, cu accente fine fructate.
- Gust: Echilibru perfect intre dulceata, fructe si condimente; se disting note de cirese negre, ciocolata, curmale, prune uscate, completate de vanilie, scortisoara si cuisoare.
- Culoare: Aramiu profund, cu reflexii mahon elegante.
- Finish: Lung si catifelat, cu tonuri exotice de mango uscat, zmeura si ghimbir.
Recomandari pentru servire:Se recomanda servirea sec, la temperatura camerei, intr-un pahar tip snifter sau pe cuburi mari de gheata, pentru a evidentia complexitatea aromatica.
Acorduri culinare:Se potriveste excelent cu ciocolata neagra, deserturi rafinate pe baza de cacao si fructe confiate sau cu trabucuri de calitate superioara.
Caracteristici unice:Produs la peste 2300 m altitudine, unde presiunea atmosferica incetineste procesul de maturare, Zacapa XO dezvolta o profunzime aromatica inegalabila, fiind considerat un etalon al romurilor de lux.
De ce sa alegi acest produs:Este o alegere ideala pentru cunoscatori si colectionari, dar si pentru cei care doresc sa se bucure de rafinamentul suprem al unui rom maturat in butoaie de coniac, cu o paleta aromatica fascinanta.