Satryna Mezcal Artesenal Cenizo – Calatorie salbatica prin inima Durango-ului
Nu orice mezcal spune o poveste, dar Satryna Cenizo o canta. Crescuta salbatic, pe versantii aspri ai Durango-ului, agava Cenizo are nevoie de 15 ani pentru a ajunge la maturitate. Dintr-un cuptor din pamant si un alambic din lemn se naste un distilat care nu se bea, ci se descopera incet, strat cu strat. Acesta este gustul autentic al Mexicului nespus, viu si ancestral.
Note de degustare:
- Culoare: Clar si pur, asemenea esentei unei nopti desertice
- Miros: Tropical, cu tonuri de papaya, miere si note adanci de lemn si pamant
- Gust: Fructe exotice bine coapte – papaya si fructe de soc – imbracate in senzatii vegetale
- Finish: Lung, condimentat, cu tente de piper negru si ardei verde caramelizat, care persista si incalzesc
Recomandari pentru servire:Savureaza-l incet, fara gheata, in liniste. In pahare mici de lut sau sticla suflata manual, pentru a simti esenta fiecarui strat.
Acorduri culinare:Merge minunat cu ceviche, peste afumat, tacos cu carne rosie, branzeturi tari si deserturi amare. Dar mai ales cu o discutie lunga.
Caracteristici unice:Dintr-o agava rara si salbatica, Satryna Cenizo este distilat cu mestesug antic, in loturi mici. Fiecare picatura vorbeste despre radacini, timp si foc – despre tot ce inseamna mezcal cu adevarat.
De ce sa alegi acest produs:Pentru ca este o calatorie, nu o bautura. Pentru ca te leaga de pamant si de oameni, si pentru ca traditia adevarata nu se fabrica – se transmite.