Prosecco de la Ardenghi: Eleganță Italiană
Suntem mândri să fim importatorii oficiali ai vinurilor spumante Ardenghi, o emblemă a excelenței și pasiunii italiene în vinificație.În amfiteatrul pre-Alpin al zonei Alta Marca Trevigiana, unde viile se întind până aproape de mare și Dolomiți, Mattia Ardenghi și Lorenzo Bormioli își îngrijesc rândurile de viță de vie cu o pasiune autentică. Fiecare pas al procesului, de la vinificare la producerea vinurilor spumante, este realizat cu meticulozitate și respect pentru natură, rezultând în vinuri care emană eleganță și curățenie.
Teritoriul:Viile Ardenghi sunt situate pe dealurile din Treviso, într-un sol argilos bine structurat, parte a zonei DOCG Conegliano Valdobbiadene. Aceasta este o regiune strict reglementată, menită să garanteze un produs de cea mai înaltă calitate pentru cunoscătorii care apreciază renumele său excelent. De pe aceste pante luxuriante, Prosecco emană energie și pasiune, oferind un gust vibrant și luminos, capabil să interpreteze un terroir dedicat viticulturii de calitate.
Zona Conegliano Valdobbiadene DOCG:În 2008, a fost lansat proiectul de nominalizare ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, cu scopul de a valoriza un peisaj viticol extraordinar. Aici, dealurile au fost modelate cu vii de către om, creând un adevărat peisaj cultural. Viticultura din zona DOCG Conegliano Valdobbiadene a reușit să se integreze perfect cu particularitățile geografice, fizice și climatice ale peisajului, conducând la o co-evoluție între activitatea umană și teritoriu.
Zona Treviso DOC:De-a lungul secolelor, producția de Prosecco a fost complet abandonată de viticultorii din Karstul Trieste și Collio Fiulano, dezvoltându-se în schimb pe dealurile Veneto, în special în provincia Treviso. Terenul adecvat pentru cultivarea viței de vie este bine expus și drenat, fiecare parcelă având cel puțin 2.300 de vițe de vie pe hectar. Tehnicile de cultivare și plantare sunt cele "clasice", menținând calitatea strugurilor și a vinului fără forțări.
Zona Prosecco DOC:Soiul de bază pentru producția de Prosecco, fie el Spumante, Frizzante sau liniștit, este Glera, care necesită un sol uscat și bine drenat. Din 2009, zona DOC s-a extins între provinciile Veneto din Treviso, Padova, Vicenza, Veneția și Belluno, și toate provinciile din Friuli Venezia Giulia. Aceste teritorii, fiecare cu propriile particularități, se completează reciproc în cucerirea pieței globale cu cele mai iubite bule tricolore din lume.
Crama:Exclusivitatea, rafinamentul și excelența sunt valorile mărcii Ardenghi. Din această cramă, gestionată în mod eco-sustenabil, se desprinde toată creativitatea și geniul celor doi producători, Lorenzo Bormioli și Mattia Ardenghi, în efervescența fină a perlelor spumante. Procesul de vinificație spumantă este realizat cu măiestrie și un strop de îndrăzneală, respectând preceptele tradiției și gusturile moderne.